Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

You can also receive Free Email Updates:

Announcement:

This is a Testing Annocement. I don't have Much to Say. This is a Place for a Short Product Annocement

Thursday, 16 August 2012

Gambar Di Facebook Tidak Boleh Dipadam Sepenuhnya



Korang tahu tak sebenarnya gambar didalam Facebook tidak boleh dipadam sepenuhnya? Biarpun korang sendiri yang upload gambar tersebut, gambar tu tetap akan  hidup walaupun gambar tu telah dipadam 2, 3 tahun yang lalu.

Sebenarnya fenomena ini telah disedari sejak tahun 2009 lagi, tapi aku je yang baru tahu hari ni. Ramai juga pengguna yang telah membuat aduan tentang perkara tersebut, tetapi sehingga kini masih tiada tindakan atau jalan penyelesaian yang diberikan oleh pihak Facebook.

Jadi untuk membuktikan kenyataan diatas adalah benar, sila ikut contoh dibawah :

1. Upload mana-mana gambar didalam Facebook korang,
2. Buka gambar yang korang upload tadi, lepas tu klik kanan pada gambar tu dan pilih "Copy Image URL",
3. Padam gambar yang korang upload tadi,
4. Last sekali pastekan link gambar yang korang copy tadi pada browser...

Kerana Sikap Manusia Haiwan Binasa (8 Gambar)


Tidak kira sama ada ini gambar palsu atau photoshop sekalipun, pada realitinya tetap sama dan kita semua harus terima, manusia merupakan makhluk yang diciptakan Allah S.W.T untuk menjaga dan melindungi bumi sebagaimana firman-Nya yang bermaksud : " Dan (Ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada Malaikat : " Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di bumi." (QS Al-Baqarah : 30).

Wednesday, 15 August 2012

Bila Saka Cuba Dibuang Semua Gaya Pelik Keluar (Video)

Kalah cerita Exorcist......... tetapi pada awal video aku terLULZ pasal kelakar lak di menari-nari macam orang mabuk. Btw........ nice hat bros!

Cool - COPO Camaro Dalam Filem Transformers? (10 Gambar)

COPO Camaro ialah model terkini Chevy Camaro yang kita lebih kenali sebagai Bumblebee di dalam filem Transformers. Berbeza dengan Camaro 2012 yang biasa, COPO mempunyai kapasiti enjin yang lebih besar. Terdapat tiga variasi enjin 5.3 liter dengan Supercharger ataupun 7 liter V8 yang mampu menghasilkan sehingga 600 kuasa kuda. COPO Camaro dihasilkan hanya untuk perlumbagaan drag racing dan hanya 69 akan dihasilkan. Ini adalah kerana COPO Camaro asal mula dihasilkan pada tahun 1969. Sungguhpun dijual pada harga serendah USD 89 000 (RM 227 000) sebuah, anda perlu memasukkan nama anda dalam cabutan bertuah untuk berpeluang membeli kereta ini.


Tuesday, 14 August 2012

Cool - Kapal Besar Yang Melintasi Terusan Sempit (15 Gambar)


Sebuah kapal besar yang cuba melintasi terusan diantara teluk Corinth dan Saronic yang bersambung di laut Aegean. Tujuannya melalui terusan ini adalah untuk memendekkan jarak perjalanan sebanyak 700 km untuk sampai ke destinasi, namun ianya mustahil untuk kapal besar melaluinya kerana kedalaman terusan ini hanyalah 7.3 meter serta sempit dan hanya ada satu cara untuk melalui terusan yang sempit ini iaitu dengan cara menunda kapal tersebut dengan menggunakan bot tunda.


Lagi 14 Gambar CooL  Kapal Besar Yang Melintasi Terusan Sempit baca entri ni sepenuhnya

Cute : Awek Cun Berwajah Seperti Anak Patung (29 Gambar)


Gadis ini bernama Dakota Rose aka KotaKoti, yang memiliki rupa paras sedikit sebanyak seperti anak patung, tapi tak semua, cuma ada beberapa je yang nampak betul-betul macam anak patung. Itu pada pandangan aku je la, korang aku tak tau lak camne. Bila dah tengok banyak kali naek darah panas pulak dibuatnya leh tergugat imanku, kehekeh, al maklumlah, akukan lelaki normal... Huahuhahaa


Lagi 28 gambar Awek Cun Berwajah Seperti Anak Patung baca entri ni sepenuhnya.

Serius : Bila Selebriti Wanita Hollywood Terkenal Bermisai Dan Berjanggut (27 Gambar)


Macam hampeh, geli geleman lak bila tengok pompuan bermisai dan berjanggut,
Siap ada bulu-bulu lagi tu... kehkehkeh


Lagi 26 gambar menarik Selebriti Wanita Hollywood Terkenal Bermisai Dan Berjanggut baca entri ni  

OMG : Kanak-Kanak 6 Tahun Memerlukan Beras 14KG Seminggu ! (5 Gambar)


Kanak-kanak ini bernama Suman Khatun yang berasal dari India, dan berat kanak-kanak perempuan berusia 6 tahun ini hampir mencecah 91.2 KG ! Beliau juga digelar sebagai kanak-kanak tergemuk di dunia. Namun kanak-kanak ini dijangka akan meninggal dunia lebih awal akibat serangan jantung dek kerana berat badannya yang melebihi had, kata doktor yang merawatnya, Subodh Bandyopadhyay.



Nafsu makan Suman sememangnya luar biasa kerana setiap kali tidak mendapat makanan apabila lapar, kanak-kanak ini akan marah dan menangis berguling-guling diatas lantai malah sanggup memakan lumpur !

Lagi 4 gambar Kanak-Kanak 6 Tahun Memerlukan Beras 14KG Seminggu dengan baca entry ni

Oh! Gambar Hantu Paling Seram Di Malaysia Diambil Secara Tidak Sengaja (12 Gambar)

Hantu merupakan satu istilah turun-temurun yang diberikan kepada iblis dan syaitan yang menyerupai satu objek yang menyeramkan untuk menakutkan dan menghasut manusia. Seperti kata Datuk Dr Fadzilah Kamsah, hantu tidak wujud kerana apa yang wujud hanyalah jin dan syaitan seperti yang tertulis di dalam Al-Quran. Apapun berikut adalah koleksi 12 hantu yang tidak dicari tetapi kelihatan secara tidak sengaja di dalam gambar yang diambil.

1. Hantu Kereta Remuk


Gambar ini khabarnya diambil secara tidak sengaja oleh rakan pemandu kereta kemalangan yang singgah untuk melihat keretanya. Pemandu telah dihantar ke hospital dan tiada orang di dalam kereta, tetapi ketika rakan tadi melihat gambar, terlihat jelmaan perempuan bertudung dalam kereta tersebut. Kejadian ini dikatakan berlaku di Lebuhraya AMJ Melaka.

Monday, 13 August 2012

Angan-Angan Menjadi Kenyataan


Dibawah merupakan gambar seorang lelaki dari Guatemala dimana beliau gemar membuat pingat palsu dan berimaginasi bahawa suatu hari nanti beliau akan menjadi seorang atlet yang berjaya dan memenagi sebuah pingat yang sebenar.


Thursday, 9 August 2012

Nafsu Lelaki VS Nafsu Perempuan?Jangan Seksa Lelaki



Cuba bayangkan. Ada satu lelaki ni, dia duduk dalam bas sebelah seorang perempuan bertudung. Perempuan ni cantik. Dia pakai baju lengan panjang dan tutup aurat tapi sayang baju dia ketat. Walau pun bertudung tapi sayang tudung dia tak tutup dada. Oleh sebab baju dia tu ketat, maka tersembul la dua bentuk yang menonjol di dada perempuan itu.

Si lelaki ini, masa first dia duduk di sebelah perempuan tu dia still dapat control lagi. Tapi bila dia ternampak dada perempuan yang montok itu secara tidak sengaja, bayangan dada perempuan itu terus melekat di dalam kepala. Lelaki tu berusaha menundukkan kepalanya supaya dia tidak ternampak lagi dada perempuan itu, tapi sayang bayangan itu telah menjelma di dalam kepala.

Lelaki tu tutup matanya, tapi syaitan masih lagi buat dajal dalam fikirannya. Syaitan cakap dekat lelaki tu. "Kau bayangkan kalau dada perempuan yang kau nampak dalam fikiran kau ni dah besar, macam mana pulak kalau kau tengok real kan?" Puas lelaki itu melawan godaan syaitan. Tapi nafsu datang membantu syaitan tu. Akhirnya lelaki tu tumpas.

Sunday, 5 August 2012

Serius : Wajah PALING MENGERIKAN !


Serius korang akan terkejut tengok wajah dibawah ! Aku nasihatkan korang jangan tengok kalau LEMAH SEMANGAT, dan JANGAN MENYESAL SEUMUR HIDUP ! Aku dah bagi nasihat, jangan salahkan sambal belacan kalau tak pedas. Lihatlah dengan penuh saspen...


Sadis : Gambar Menyentuh Hati Sepasang Burung (6 Gambar)


Dikatakan berjuta-juta manusia menangis selepas melihat gambar ini di Amerika dan Eropah tidak ketinggalan juga di Asia apabila gambar ini disiarkan akhbar-akhbar tempatan. Ianya merupakan gambar yang menyentuh perasaan mengenai sepasang burung tersebut.


Gambar 1 - Burung betina ini mengalami kecederaan yang boleh mengakibatkan maut selepas ia dilanggar oleh sebuah kereta akibat terbang dalam ketinggian yang rendah.

Info : Tokey Kurma No.1, Datuk Yusof Taiyoob (4 Gambar)


Anda pasti pernah dengar produk kurma berjenama Yusof Taiyoob bukan? ingin tahu sejarah kehidupan pemilik produk ini sehingga beliau mampu bergelar datuk? Usahawan Melayu Islam yang sangat sinonim dengan produk kurma nya ini bernama Datuk Yusuf Taiyoob, 47, yang memiliki empayar perniagaan sendiri bernama Yusuf Taiyoob Sdn Bhd.

Kesungguhan beliau untuk berjaya dalam bidang perniagaan sememangnya tidak dapat dinafikan. Zaman remaja beliau sudah bermandikan cabaran demi cabaran dalam dunia perniagaan. Bermula dengan penjualan minyka wangi di Lapangan Terbang Bayan Lepas (Pulau Pinang). yang diadun sendiri oleh beliau ketika berumur 19 tahun, penerimaan pada peringkat awal adalah amat memberangsangkan. Sehinggalah pada satu ketika, beliau jatuh sakit (muntah darah akibat pendarahan dalaman yang amat serius) akibat tekanan yang dihadapi dek kerana penjualan yang merudum teruk.

Wednesday, 1 August 2012

Cinta Tiga Segi Perangkap Cinta - By Amin Stress


Perkara yang anda perlu tahu sebelum membaca entri ini:

- Arwah yang dimaksudkan nanti sama sekali BUKAN Allayarham Hazwan Wafiy Abu Hassan, pelajar SMKAB seperti yang tersebar di internet. Ini Hazwan lain!
- Entri yang akan Amin tulis ini masih tidak tahu kesahihannya. Apa yang Amin tulis adalah melalui fakta yang ada di Internet. Anda dinasihati tidak terus percaya sebaliknya baca semua komen yang ditulis oleh pembaca di bawah entri ini. Mungkin anda akan dapat sesuatu yang benar. Adili’lah sendiri. Allahualam.

Suara peninggalan Allayarham Hazwan.. Alfatihah!





Alkisahnya, pasti korang semua dah tahu pasal lagu ni kan?. Ramai yang bagitahu lagu ni best gila dan dinyanyikan oleh seorang banduan bernama Hazwan sehari sebelum dia mati di tali gantung. Dengar setiap bit bit lagu ni, betul-betul membuatkan hati terasa something yang sukar nak diluahkan. Syahdu sangat lagi-lagi jika dikenang memang betul itu lagu yang dinyanyikan seorang banduan sebagai permintaan terakhir. Cuba korang selami hati seorang Hazwan yang menjadi mangsa pendustaan sebuah cinta. Dari sedikit research yang Amin buat, begini ceritanya.

Arwah Hazwan ni bercinta dengan seorang gadis. Sedang asyik mereka bercinta, Ex-boyfriend gadis tersebut telah merayu untuk kembali kepada gadis tu. Si gadis ni jadi serba-salah and of coz, dah tentu dia masih ada rasa sayang pada ex-boyfriend dia tu. So si gadis ni buat keputusan untuk memilih lelaki tersebut dan meninggalkan Hazwan. Dek kerana rasa frust (ini dinamakan cinta sejati), Hazwan sanggup membunuh lelaki tersebut dan satu lagi fakta yang Amin jumpa, dia turut membunuh ex-girlfriend dia tu. How sad. Sanggup membunuh kerana cinta. How damn’nya menjadi seorang gadis yang buta menilai cinta seorang lelaki seperti Hazwan. Ya, Cinta sejati seorang lelaki. Lelaki yang sebenar. Hazwan telah dijatuhkan hukuman gantung sampai mati. Semasa di penjara, sehari sebelum dia digantung, pegawai penjara bertanya ape permintaan terakhir sebelum mati. Hazwan hanya mahukan sebuah gitar dan pita rakaman untuk merakamkan lagu perangkap cinta ini dan dia suruh pegawai penjara tu untuk sebarkan lagu ni especially kepada ex-girlfriend dia (kalau x mati dibunuh). Ada lagi fakta yang kata kawan-kawan si arwah yang datang ke penjara untuk merakamkan lagu ni. Allahualam. Apa pun, semoga arwah Hazwan ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Jikalau’lah gadis itu masih hidup (jika fakta tu salah), Amin nak dia tahu yang dialah insan paling zalim dalam dunia ni. Tolonglah, hargailah cinta seorang lelaki.

Kreatif - Seni Jalanan Pulau Pinang Oleh Ernest Zacharevic (10 Gambar)

Kalau anda ke pulau pinang anda boleh melihat 4 seni jalanan oleh Ernest Zacharevic. Beliau seorang pelukis yang berasal dari Lithuania . Beliau sudah menghasilkan 4 seni jalalan di Chew Jetty, Armenian Street, Muntrie Street dan satu lagi lokasi yang kami masih belum pasti. Ernest akan menghasilkan 20 seni jalanan sekitar George Town dan kami masih menanti beliau menghabiskan kesemuanya, Kepada orang Penang sila ambik gambar bersama seni jalanan beliau dan kalau jumpa yang baru habaq mai sama cheq.

Serius : Sekolah Di Afghanistan (18 Gambar)


Di Malaysia anak-anak berumuar dari 7-17 tahun wajib menghadiri sekolah. Ini bagi memastikan mereka mempunyai asas yang cukup untuk at least get a job. Kadar kecelikan membaca di Malaysia ialah melebihi 98% bagi remaja diantara 15-24 tahun. Sistem persekolahan Malaysia walaupun tidak perfect kerana terlalu fokus kepada regurgitasi fakta masih boleh dikira berjaya dari segi ini. Sungguhpun begitu masih ada anak muda yang ponteng sekolah setiap hari. Ada sahaja alasan diberikan seperti bosan ataupun memang malas tahap keldai mendak.

Tidakkah mereka sedari betapa beruntungnya mereka jika dibandingkan dengan kanak-kanak dan remaja dari dunia ketiga?

Mari kita ke Kabul dan melawat sebuah sekolah yang dibuka selepas kejatuhan rejim bathil Taliban. Ketika Taliban memerintah sekolah hanya dibuka untuk orang lelaki. Kaum hawa diharamkan ke sekolah kerana katanya haram perempuan keluar rumah tanpa muhrim. Akibatnya anak gadis disekolahkan secara rahasia oleh ibu bapa yang tidak jumud macam Taliban al Bathil! Kepada yang tidak bernasib baik. mereka akan dikahwinkan kerana itu sahaja fungsi wanita di mata mereka. Kahwin dan buat anak. Tidak mengejutkan kadar perkahwinan dikalangan gadis bawah 15 tahun amat tinggi di Afghanistan. Lebih tinggi dari peratusan perkahwinan bawah umur di FELDA Pahang. Ha ha ha!

Anyway sekolah di bawah dibina oleh kerajaan Afghanistan dengan bantuan wang Amerika Syarikat. Sekolah kecil ini mempunyai 1900 orang pelajar yang menghadiri 2 sesi persekolahan. Terdapat 1200 pelajar lelaki dan 700 pelajar perempuan. Walaupun on paper ianya sekolah campur, pelajar lelaki dan wanita tidak memasuki kelas yang sama kerana mereka masih percaya kepada sistem pengasingan jantina. Kerana sekolah ini kecil, ada kelas yang terpaksa diletakkan di kaki lima diantara bilik darjah yang lain. Sekolah ini walaupun baru dibina masih nampak tidak setaraf dengan sekolah yang ada di Malaysia.

Kenapa kami katakan begini? Cuba tengok elok-elok. Perasan tak sesuatu yang tak kena? Sekolah ini tiada bekalan elektrik maupun air. Ianya hanya bangunan batu dengan tingkap dan pintu. Kalau panas pastinya pelajar dan guru kepanasan. Pada musim sejuk pula beku macam The Fist of First Men! 

Yang menakjubkan ialah walaupun boleh dianggap dhaif mengikut standard kita, sekolah ini tidak mengalami masalah ponteng dikalangan pelajarnya. Malahan mereka terpaksa menghadkan jumlah murid. Anak-anak muda Afghanistan menyedari bahawa jalan terbaik untuk memperbaiki nasib mereka dan keluarga ialah dengan mendapatkan persekolahan yang baik. Bukan masuk akademi nyanyian Astro seperti di Malaysia. Persekolahan juga memastikan Afghanistan boleh membina semula negara mereka yang musnah akibat peperangan yang sudah masuk abad yang kedua!

Sekolah di Afghanistan juga unik kerana penggunaan empat bahasa iaitu Pashtu, Arab, Dari dan Inggeris . Oh dan tahukah anda kerjaya sebagai guru ialah antara yang paling dihormati dan lumayan di sini? Gaji seorang cikgu mencecah USD200 (RM 625) sebulan dan ini setanding dengan gaji seorang doktor di Kabul! 

See there? Di negara yang hancur musnah akibat peperangan, guru dihormati dan dibayar setimpal. Kami berharap Afghanistan akan bangkit seperti Phoenix. Sudah tiba masanya negara ini maju dan tidak dibelenggu peperangan dan extremism.

Fakta : Kesan Buruk Guna Laptop Tanpa Bateri


Kebanyakan orang bersetuju bahawa menggunakan leptop sambil menge'charge' bateri akan membuatkan jangka hayat bateri menjadi pendek dan lama kelamaan akan merosakkan bateri. Tetapi segelintir pakar mengatakan bahawa menggunakan laptop secara langsung tanpa mengunakan bateri sebaliknya berpotensi merosakkan komponen-komponen tertentu di dalam laptop.

Sebenarnya kedua-dua pendapat ini tidak salah, tertapi perlu diketahui bahawa menggunakan laptop tanpa menggunakan bateri yang dihubungkan terus ke soket elektri adalah lebih teruk kesannya.

Serius : Ubah Jantina Lelaki Kepada Perempuan Sebelum Dan Selepas Pembedahan #2 (13 Gambar)


Lelaki Kepada Perempuan?

Sebelum ini kami ada paparkan seorang atlit wanita Jerman yang melakukan pembedahan perubahan jantina menjadi lelaki. Hari ini mari kita melihat perubahan seroang lelaki menjadi wanita melalui rawatan hormon. Pengguna youtube bernama Jesslyngirl87 melakukan rawatan hormon selama 2 tahun dan perubahan badan beliau dari seorang lelaki sasa menjadi awek amat menakjubkan. Kini beliau kelihatan mirip Gillian Anderson. Sila lihat perubahan mendadak beliau dibawah. Unbelievable!

Tuesday, 31 July 2012

Cool - Sekolah Dengan Bilik Darjah Tanpa Dinding Di Sweden (10 Gambar)


Idea baru untuk millenium baru...

Bangunan sekolah selalunya bosan dan sangat suram. When I was in school we painted the walls of our classroom light yellow and the doors red pasal bosan dengan kaler default yang sedia ada. It was awesome dapat customise warna bilik darjah sendiri. I always wonder how school would look like if it was designed by a designer yang lebih pentingkan keceriaan dari function.

Anyways dibawah ialah Vittra Telefonplan, sebuah sekolah di Stockholm. Sekolah ini direka dengan prinsip kelas tanpa dinding. Ruangan pembelajaran terbuka dan kelas boleh dijalankan dimana-mana didalam 5 zon khas yang diberi nama The Cave, The Lab, The Camp Fire, The Watering Hole dan The Show Off. Setiap satunya mempunyai tema tersendiri.

I love this! Tahukah anda pada zaman Victoria dulu para tenaga pengajar percaya kelas tidak boleh mempunyai tingkap dan tiada sistem pemanasan. Masyarakat Victoria percaya student akan belajar dengan lebih baik jika mereka sejuk dan tiada distraction dari luar. That was then and now we know this is all bullshit. Sweden paved the way and showed us the future of education. Diharap sekolah di Malaysia can pick up this cool idea.

Lelaki Soleh Idaman Wanita Solehah


Allah! Manlytears

Semoga.................. diberi balasan syurga. Anak yang sangat......soleh
Serius - Gambar Paling Menginsafkan Ramadan Ini

Monday, 30 July 2012

Cool - Robot Gundam Sebenar Di Tokyo! (16 Gambar)

Rakan-rakan sekalian bergembiralah. Hari yang dinantikan semua peminat Gundam. Macross, Evangelion dan PatLabor kini menjadi realiti. Sebuah robot yang boleh dipandu manusia sudah dihasilkan. Impian kita menjadi jurupandu robot semasa berumur 8 tahun dahulu kini boleh menjadi realiti asalkan anda mampu membayar USD 900 000 untuk sebuah Kuratas. Kuratas ialah nama robot empat tayar yang dihasilkan oleh Suidobashi Heavy Industry yang berpengkalan di Tokyo. Ianya direka oleh Wataru Yoshizaki dan Kogoro Kurata dan robot ini boleh dipandu secara manual dari kokpit atau menggunakan sebuah iPhone secara tambatan 3G. Wataru Yoshizaki dan Kogoro Kurata sudah membina Kuratas sejak tahun 2010 lagi dan dipertontonkan kepada orang ramai ketika Wondercon semalam.Robot ini mempunyai ketinggian 4 meter , lebar 3 meter dan berat 4500 kilogram! Sangat awesome. Now all we need is Aliens to test Kuratas weapon system!

Stress Lol - Janji Ditepati : Edisi Rakyat


Sudah ada parodi!

Lagu Janji Ditepati untuk Merdeka 55 muncul di Youtube hujung minggu lalu. Setakat ini video Youtube tersebut merima ribuan dislike dan komen yang ditinggalkan rakyat hampir 80% negatif. Dibawah ialah sebuah video parodi Janji Ditepati yang kami temui sabtu lalu. Mesej yang disampaikan lebih real dan ganas, Video ini menerima paling banyak reaksi positif dan likes. And setuju dengan pendapat Youtubers Malaysia yang lain?


Sunday, 29 July 2012

Serius : Cerita Sedih Yang Menyakitkan Kaki



Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas mereka bertiga pun bersiap untuk pulang ke rumah.

Setelah sampai dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya bekalan elektrik tiada dan lif tidak berfungsi.

si A : Macamana ni beb? Rumah kita kat atas sekali...

si B : Aduhhhh pening kepala, nak naik tangga larat ke..?

si C : Aku rasa baik kita naik tangga aje, kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik

si A : Aku ada satu idea, kita naik tangga sambil bercerita, tapi kita kena bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita lawak kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa, jadi biar kita serius bila bercerita.

Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60. si A mula bercerita.

Cool - Taman Mini One Piece Di Odaiba Jepun (17 Gambar)


AminStreSs(AS) tak baca manga atau nonton anime One Piece tapi kami diberitahu bahawa komik Lagenda Budak Getah adalah sangat famous di Malaysia dan Jepang. Lagenda Budak Getah dan Naruto ialah dua manga yang dibaca oleh orang ramai sekarang. AS dah stop baca manga selepas komik Vagabond Takehiko Inoue usai ceritanya.

Memandangkan komik Lagenda Budak Getah femes apa kata AS paparkan taman tema mininya di Odaiba Jepun. Taman tema mini mempunyai replica Puteri Shirahoshi berskala sebenar setinggi 50 kaki! Anda boleh main gelongsong di atas ekor puteri duyung ini. Selain itu anda boleh juga bergambar dengan patung skala sebenar Monkey De Luffy and Co. Taman Puteri Shirahoshi ini dibuka dari bulan ini hingga 14 September. Silalah ke Odaiba jika anda seorang peminat komik One Piece.

Saturday, 28 July 2012

Cute - Nozomi Sasaki Awek Iklan Gula-Gula Getah (16 Gambar)

Nozomi Sasaki ialah model comel yang berlakon di dalam iklan gula-gula getah WTF baru-baru ini. Beliau merupakan seorang model Gravure yang dilahirkan di Akita pada tahun 1988. Lagu aneh yang anda dengar di dalam iklan hari tu ialah Kamu tu Funyan. So there you go., Mystery solved. Sila enjoice kekawaiian Nozomi Sasaki. Pada sudut tertentu ada iras-iras Faezah Elai. Agree?



16 gambar  Nozomi Sasaki yang cute baca entry ni sepenuhnya.

Lagi Selebriti : Gwen Stacy Sudah Gemok (6 Gambar)

Bryce Dallas Howard, pelakon yang melakonkan watak Gwen Stacy di dalam francais Spiderman asal kini sudah gemok. Bryce menjadi gemok selepas melahirkan anak beliau Januari lalu. Sangat sadis melihat "Gwen" yang hot kini nampak seperti bebola daging IKEA.

Serius Ngeri : Mati Kemalangan Selepas Update Status Facebook

Jangan terlalu fanatik Facebook!



Taylor Sauer (18) ialah seorang pelajar Universiti Utah. Tahun lalu beliau meninggal dunia selepas kereta yang dipandunya mencium bontot lori pada kelajuan 130 kmj. Kemalangan ini mungkin boleh dielakkan sekiranya beliau tidak asyik mengupdate status Facebook beliau ketika memandu. Menurut laporan MSNBC, beberapa minit sebelum kemalangan beliau sempat menulis status Facebook yang berbunyi;

Kikuo Ibe : Bapa Jam Tangan G-Shock by Amin StreSs


Semasa kami masih bersekolah dahulu jam tangan yang paling legendary ialah Casio G-Shock. Semua orang yang merasakan diri mereka cool beans akan memakai jam tangan tahan lasak ini ke sekolah. Jam tangan ini sangatlah tahan lasak sehingga ada student yang menggunakannya untuk menjadi buku lima bila bergaduh diluar sekolah. Tidak seperti belat buckle besi besar gedabak, G-Shock tidak pernah diharamkan dan ianya menjadi senjata impromptu kegemaran budak pailang. Heh.. Pailang...... I haven't used that word since I was 15.

Tahukah anda jam tangan ini mula dijual pada tahun 1983. Model pertama yang dihasilkan Casio ialah DW-5000 dan semenjak itu lebih 50 000 000 utas jam tangan berjenama G-Shock telah terjual.


Individu yang bertanggungjawab menghasilkan jam ini ialah Kikuo Ibe. Menurut Kikuo G-Shock tercipta kerana beliau bosan dengan masalah jam milik beliau yang cepat rosak apabila terjatuh. Beliau yang pada ketika itu bekerja dengan Casio terus berfikir bagaimanakah cara untuk menghasilkan jam yang tahan lasak. Proses penyelidikan dan penghasilan G-Shock bermula pada tahun 1981 dan ianya diberi nama "Project Tough".



Pada awalnya Kikuo bercadang menggunakan binaan dalaman yang lebih tahan lasak daripada biasa didalam jam bagi memberikan ketahanan yang diperlukan. Tetapi dalam ujian awal dimana prototaip jam dijatuhkan pada ketinggian 10 meter jelas jalan penyelesaian ini tidak menhasilkan ketahanan yang memuaskan.

Penyelesaian terhadap masalah bagaimana menghasilkan jam tangan yang tahan lasak akhirnya dijumpai secara tidak sengaja. Beliau mendapat ilham apabila melihat bagaiman bebola getah mengajal selepas terjatuh. Prototaip dihasilkan dan ianya mampu memenuhi keperluan TRIPLE TEN yang dikehendakki Kikuo Ibe dan pasukan Project Tough. Apakah itu Triple Ten?

1. Tahan jatuh dari 10 meter
2. Tahan tekanan air sehingga 10 bar
3. Bateri yang tahan sehingga 10 tahun

Jualan G-Shock benar-benar melonjak pada dekad 90-an apabila remaja memerlukan jam yang sesuai dengan kegilaan mereka dalam aktiviti sukan lasak. Menurut Kikuo Ibe, pihak Casio langsung tidak menyangka G-Shock boleh menjadi popular kerana ianya sebenarnya dijual dan dihasilkan untuk sektor pembinaan bukan untuk pasaran remaja. Bagi memenuhi keperluan peminat G-Shcok dari golongan wanita pula Casio mengeluarkan Baby-G pada tahun 1991

Serius : Mengapa Orang Johor Sayang Sultan Mereka


#JohorDarulAwesome

Cerita plat number WWW 1 tempohari menjadi bualan rakyat Malaysia. Bekas MB Perak, Dato Nizar kini mendapat kritikan hebat dari anak Johor yang merasakan komentar beliau terhadap pembelian nombor bernilai lebih setengah juta itu adalah melampau. Jadi mengapa orang Johor sahaja yang marah? Apa sebab musababnya? Inilah jawapannya.

Memang dari dulu elaun kerajaan yang diberikan kepada Sultan Johor disalurkan kepada yayasan anak Johor. Tuanku Sultan Johor juga terkenal dikalangan rakyat dengan sifat memberikan peralatan kepada anggota keselamatan. Sebagai contoh Askar Timbalan Setia diberikan Hummer oleh Sultan untuk kegunaan mereka. Adalah a few things lagi. That is why Johorean amat sensitif bila Sultan mereka dikritis hebat.


Friday, 27 July 2012

Wanita Sebelum Selepas Pembedahan Ubah Jantina Lebih Hensem (8 Gambar)


Sex Change for the win!

Yvonne Buschbaum (32) ialah bekas atlit lompat bergalah wanita dari Jerman. Pada tahun 2008 beliau menjalani pembedahan merubah jantina beliau. Kini beliau dikenali dengan nama Balian Buschbaum. Nama Balian di ambil sempena nama Balian of Ibelin, watak lakonan Orlando Bloom di dalam filem Kingdom of Heaven. Rasanya Balian lebih hensem dari Orlando. Setuju?

Serius Pelik - Kemalangan Aneh, Toyota Vios Memanjat Tombok (5 Gambar)


Serius Pelik - Menurut info..Vios ni sebenarnya terbabaas dan spin lalu melambung naik atas tembok tu...bukan turun dari bukit tu...atas bukit tu ladang sawit...kejadian berlaku di jalan nitar - mersing, johor...pakcik Bedah (bukan nama sebenar) baju hitam tu yang bawa vios ni...


Siapa yang tinggal di Felda Nitar 1 @ 2 boleh bagi pencerahan jika mengetahui kejadian ini...

Lagi 4 gambar vios terbang baca entry ni sepenuhnya..

Kreatif - Logo Merdeka Alternatif Rekaan Rakyat Malaysia (18 Gambar)


Design Ditepati

Nampaknya ramai yang tidak puas hati dengan logo hari Merdeka Malaysia yang ke 55 tahun ini. Ramai, terutamanya yang mempunyai latar belakang rekaan grafik merasakan rekaan logo 1Malaysia Janji Ditepati terlalu hodoh dan kelihatan seperti direka oleh budak semester pertama tahun pertama pengajian. Oleh kerana itu sebuah lama Facebook bertajuk "1000 better logos for Malaysia's 55th Merdeka Day" dibuka dan di bawah ialah antara rekaan alternatif yang berjaya kami kutip

Serius Cool - Festival Pasangan Kembar Di Hungary (10 Gambar)


Twin!

Di Szigethalom, Hungary 21 Julai yang lalu telah diadakan festival kembar yang ke 13. Acara tahunan ini mengumpulkan kembar dari serata negara Hungary. Antara event yang diadakan ialah pertunjukan ratu kembar. Why? Coz twin beauties are better than one right? Definitely better than ratu rumah orang tua. hew hew! Enjoice!


Thursday, 26 July 2012

Serius Fakta - Kecederaan Seksxx Menarik Hari Ini (5 Gambar)


Obvious Not Safe For Ramadan

Seks......... Seks sangat best. Terutama jika isterimu sendat dan ketat. Hari -hari melekat. Tapi kalau terlalu ketat boleh menyebabkan kecederaan seks. Mari kita lihat beberapa kecederaan seks yang normal. Ingat ya ketika Ramadan jangan bersenggama pada siang hari. Kifarah dua bulan bro!


Wednesday, 25 July 2012

Cool - Pameran Potret 3D 15 Artis Di Hangzhou (10 Gambar)


Nice!

Sejak dua menjak ini lukisan ilusi optik 3D semakin mendapat perhatian. Oleh sebab itu sebuah pameran yang memaparkan lukisan Ilusi optik 3D diadakan di Hongzhou, Provinsi Zheijiang China. Pameran ini memaparkan lukisan yang dihasilkan secara ekslusif oleh 15 artis Korea Selatan dan dipamerkan di Hangzhou Peace International Exhibition and Conference Centre. Sangat nice!


Serius Pelik : Peristiwa Aneh Yang Berlaku Di Malaysia Hari Ini


Suatu perkara aneh telah mengejutkan umat Islam di sebuah negara yang diberi nama Malaysia yang telah berlaku kira-kira jam 8 hingga 10 malam tadi. Keanehan ini dijangka akan bertahan selama satu minggu atau dua minggu lagi.

"Saya terkejut!" kata seorang saksi memulakan ceritanya." Semalam, masjid ini, besar dan luas,"sambungnya. :Tiba-tiba sahaja malam ini, masjid ini menjadi sempit dan kecil, terutamanya menjelang waktu isyak tadi."

Tuesday, 24 July 2012

DATO SITI NURHALIZA Menangis Gambarnya Dengan Sipencabul Tersebar Meluas Di Internet

Jiwa Kesedihan Melanda Dato Siti Nurhaliza


Gempar! Buah Dada Dato Siti Nurhaliza DiRABA. Pengalaman Pahit ini sebenarnya sudah lama dirahsiakan oleh siti selepas berumah tangga kerana di kuathiri menjejaskan nama baik siti nurhaliza dan keluarga.

Bak kata pepatah " sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh jua ke tanah " hari ini barulah gambar buah dada siti nurhaliza di raba tersebar di internet!

Gambar sekarang Siti Nurhaliza sedang meluahkan perasannya kepada Suaminya Datuk K.

Sila Lihat Suspek Dibawah !

Stress Ngeri - Ferrari Melanggar Teksi Di Singapura : 3 Maut (14 Gambar Video)


Bakebabommmm...!!!
Ini mungkin berita slowpoke tetapi aku mesti post berita kejadian Sabtu yang lalu kerana footej dan gambar yang sangat mengerikan. Sebuah kereta Ferrari 599 GTO melanggar lampu isyarat merah sebelum merempuh sebuah teksi di Singapura. Tiga orang terbunuh iaitu pemandu Ferrari Ma Chi (31) warga China, pemandu teksi Cheng Teck Hock (52) dan penumpang teksi Shigemi Ito (20-an). Dua orang mangsa lagi iaitu penumpang Ferrari dan seorang penunggang motosikal cedera teruk tetapi dilaporkan stabil.

Kejadian berlaku di persimpangan Jalan Rochor dan Victoria pada jam 4 pagi. Impak dari kemalangan sangat kuat sehingga enjin teksi tercampak sejauh 30 meter! Kemalangan ini mengakibatkan kemarahan rakyat Singapura dan menaikkan sentimen anti pendatang China yang memang sudah lama terbuku. Sementara itu isteri pemandu Ferrari terkejut apabila mendengar berita kematian suami beliau dan mahu mengetahui siapakah wanita yang menjadi penumpang kereta Ferrari beliau. Oh tahukah anda Ferrari 599 GTO ialah sebuah kereta edisi terhap dengan hanya 599 buah dibina oleh syarikat pengeluar kereta dari Marinello Itali.

Condolences kepada keluarga mangsa dan diharap pemandu gila seperti Ma Chi tidak naik keutara dan memandu dengan bahaya seperti video dibawah.

Amaran : Video kemalangan mungkin terlalu grafik kepada mereka yang 2" dan belum akil baligh.


OMG : Berpantang Maut Sebelum Ajal (6 Gambar)


Banyak semayang?

Sekali lagi kita ke China untuk segmen berpantang maut sebelum ajal. Kali ini kita melihat bagaimana Dong Yinan, seorang pemandu lori yang terselamat dari maut walaupun trak yang dipandu beliau hampir jatuh kedalam gaung, Kejadian berlaku di pekan Xuanma , Provinsi Gansu. Dong Yinan sedang memandu trak yang kemudian melanggar tepi sebuah jambatan. Malang bagi Dong Yinan trak mula terbalik dan beliau tercampak keluar. Nasib beliau baik kerana kaki beliau tersepit diantara lori dan jambatan, Sementara menanti diselamtakan beliau berpaut pada badan lori selama 3 jam! Gila sadis. Menurut laporan media China, Dong Yinan kini dirawat di hospital kerana hanya patah kaki. Lucky guy. Mesti banyak semayang punya olang!


10 Undang-Undang Aneh Dari Seluruh Dunia


Ini semua undang-undang manusia!

Di dunia ini terdapat pelbagai undang-undang yang aneh. Sebagai contoh di Malaysia memberi seks oral walaupun kepada isteri/suami adalah salah disisi undang-undang. No seriously jika anda melakukannya anda boleh didenda. Maka janganlah seks oral. Lakukan seks di dalam tabii sahaja ok? Mari lihat 10 undang-undang aneh lain dari serata dunia.

Stress Cute - Kristen Stewart : Mia Bella Bella (7 Gambar)

Aku bukan peminat Kristen Stewart kerana lakonan beliau sangat kaku tapi you have to admit dalam gambar di bawah pelakon Twilight ini kelihatan sangat cute. Gambar di bawah diambil ketika tayangan perdana filem Cosmopolis, lakonan teman lelaki beliau Robert Pattinson. Cute dress Kristen!

Fakta - Mengenai Kahwin Cerai Selebriti Barat


Aneh + Pelik = ?

Baru-baru ini dunia gempar dengan penceraian Tom Cruise dan Katie Holmes. Penceraian antara seleb bukanlah news item tetapi apa yang terjadi selepas penceraian itulah yang menjadi tajuk berita. Katie menceraikan Tom kerana kegilaan Tom dengan kultus Scientology. Beliau dikatakan mahu mengindokrinasikan Suri Cruise dengan agama aneh ini tetapi Katie merasakan ianya tidak sesuai. Kerana mahu menyelamatkan anak beliau dari kultus Scientology, Katie mahu bercerai dan mendapat hak penjagaan 100% anak mereka. Bagaimana pula dengan kisah penceraian dan perkahwinan seleb lain di barat? Mari baca beberapa fakta menarik.


Monday, 23 July 2012

Stress Cool - Karya Seni Aly Fell Yang Menarik (10 Gambar)


Cool artwork, hot babes!

Alistair Fell ialah seorang artis digital yang berasal dari Manchester England. Dibawah ialah hasil seni digital beliau yang cool dan hot

Oh Mai ! Bila Budak 16 Dan 14 Tahun Menikah Di Pahang


Oh mai!

Rasanya video ini akan menjadi viral. Dua orang remaja berumur 16 dan 14 tahun bernikah dan dilaporkan berlaku di Pahang. Personally good luck to these kids pasa damn son marriage is not easy even for adults like me. Harap budak-budak ini banyakkan sabar pasal menikah pada usia yang pada pendapat kami terlalu muda. Good luck kids!



StreSs Gila - Duit Baru Malaysia Tiru Duit Neraka


LULZ!

Damn!......... Nampaknya duit negara kita rekaanya sama macam rekaan duit neraka. Senang cakap copy paste muahahaha...


Edisi Sadis - Jika Manusia Menjadi Haiwan Makmal (10 Gambar)


Setiap tahun puluhan ribu haiwan menjadi radas didalam makmal seluruh dunia. Haiwan sepertio tikus, monyet rhesus dan anjing digunakan untuk menguji ubat dan kosmetik sebelum boleh digunakan oleh manusia seperti kita. Pihak Human Society International semalam melakukan sesuatu yang agak sadis bagi menarik perhatian ramai tentang kekejaman terhadap haiwan atas nama sains. Seorang artis bernama Jacqueline Traide, diperlakukan seperti haiwan makmal di tengah ibu kota London selama 10 jam. Sepanjang tempoh "eksperimen" , orang ramai boleh melihat sendiri bagaiman kejamnya eksperimen makmal jika manusia digunakan bukannya haiwan

Personally I understand what they are trying to do tetapi pro lebih banyak dari kontra dalam penggunaan haiwan untuk kajian sains. Adakah anda bersetuju ujian menggunakan haiwan diharamkan?


Sunday, 22 July 2012

OMG : Akibat Bagi Suami Makan Darah Haid Dan Air Mani [Kisah Benar]



Lama benar saya tidak berjumpa dengan Ariffin. Rasanya sudah lebih Tujuh tahun sejak kawan lama saya itu di arahkan mengajar di Johor. Kerana itulah, apabila dia datang ke pejabat saya pagi itu, saya Merasa terlalu seronok.

“Eh, makin kurus nampak. Diet ke?” kata saya setelah mempersilakannya Duduk.

“Tak adalah. biasa la cikgu, kan sekarang ni macam-macam kerja. Kurikulumlah, kokurikulumlah, sukanlah. badan gemuk pun boleh jadi Tinggal tulang,” balas Arifin.

“Tengok ni ustaz, baju pun dah menggelebeh. Seluar pun longgar,” Tambah Arifin sambil menarik lengan baju untuk menunjukkan betapa Kurusnya dia dan besarnya baju yang di pakai.

Apa Hukum Suami Menjilat Kemaluan Isteri Anda?


Menjilat kemaluan isteri adalah perkara yang jarang dibincangkan secara terbuka kerana masyarakat kita sangat sensitif dan pemalu. Jika dibuat kajian 98 peratus pasangan suami isteri melakukan "oral sex" ini. Jika ini membahagiakan pasangan suami isteri dalam menikmati perhubungan seks. Sila baca posting ini. Apakah hukumnya menjilat kemaluan isteri anda?

Stress Cute - Megan Fox Sudah Mengandung (8 Gambar)

CONGRAAATEEEESSSSSS

Wow akhirnya Megan Musang (26) mengaku beliau sudah mengandung. Selama ini beliau tidak mahu memberi komen mungkin kerana beliau sedar trimester pertama macam-macam boleh jadi. Tahniah buah beliau dan suaminya Brian Austin Green. Baguslah anak dalam nikah. Dekat Malaysia ada anak luar nikah tak ngaku lepas tu cakap anak angkat sebelum larikan diri ke Bali. Hew hew


6 lagi gambar Megan Fox mengandung baca entry ini sepenuhnya..

StreSs Laa Wei! Amaran Kebersihan Tandas Di Sebuah Masjid


Bersih itu bagus!

Tapi mencoteng tandas tu yang kureng bagus skit. Notis amaran kebersihan tandas Masjid Al Faizin  , Kepong semalam masa solat Tarawikh. #LULZ


Gigi Selebriti Hollywood Sebelum Dan Selepas Veneer (16 Gambar)

Apa kamu ingat selebriti luar negara gigi mereka sempurna sehak azali? Penipuan semata-mata! Hanya artis Malaysia yang bergigi semula jadi, ahaks..... Jika ada perubahan ia adalah kerana berkat mengamalkan ambil air wudu setiap hari....


Oh! Senyum : Berpantang Maut Sebelum Ajal (Video)

FUUUUUUUUUUUUUU.............!!!

Inches........ dan reaksi cool tahap ninja oleh makcik dari Zhejiang dibawah. Ajal belum tiba!

Amin StreSs - Selamat Berpuasa Semua!

Puasa Yo!



Kaki Stress !

Copyright @ 2013 AminStress - Stress Beb!. Designed by Templateism | Love for The Globe Press