Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

You can also receive Free Email Updates:

Announcement:

This is a Testing Annocement. I don't have Much to Say. This is a Place for a Short Product Annocement

Tuesday, 31 July 2012

Cool - Sekolah Dengan Bilik Darjah Tanpa Dinding Di Sweden (10 Gambar)


Idea baru untuk millenium baru...

Bangunan sekolah selalunya bosan dan sangat suram. When I was in school we painted the walls of our classroom light yellow and the doors red pasal bosan dengan kaler default yang sedia ada. It was awesome dapat customise warna bilik darjah sendiri. I always wonder how school would look like if it was designed by a designer yang lebih pentingkan keceriaan dari function.

Anyways dibawah ialah Vittra Telefonplan, sebuah sekolah di Stockholm. Sekolah ini direka dengan prinsip kelas tanpa dinding. Ruangan pembelajaran terbuka dan kelas boleh dijalankan dimana-mana didalam 5 zon khas yang diberi nama The Cave, The Lab, The Camp Fire, The Watering Hole dan The Show Off. Setiap satunya mempunyai tema tersendiri.

I love this! Tahukah anda pada zaman Victoria dulu para tenaga pengajar percaya kelas tidak boleh mempunyai tingkap dan tiada sistem pemanasan. Masyarakat Victoria percaya student akan belajar dengan lebih baik jika mereka sejuk dan tiada distraction dari luar. That was then and now we know this is all bullshit. Sweden paved the way and showed us the future of education. Diharap sekolah di Malaysia can pick up this cool idea.

Lelaki Soleh Idaman Wanita Solehah


Allah! Manlytears

Semoga.................. diberi balasan syurga. Anak yang sangat......soleh
Serius - Gambar Paling Menginsafkan Ramadan Ini

Monday, 30 July 2012

Cool - Robot Gundam Sebenar Di Tokyo! (16 Gambar)

Rakan-rakan sekalian bergembiralah. Hari yang dinantikan semua peminat Gundam. Macross, Evangelion dan PatLabor kini menjadi realiti. Sebuah robot yang boleh dipandu manusia sudah dihasilkan. Impian kita menjadi jurupandu robot semasa berumur 8 tahun dahulu kini boleh menjadi realiti asalkan anda mampu membayar USD 900 000 untuk sebuah Kuratas. Kuratas ialah nama robot empat tayar yang dihasilkan oleh Suidobashi Heavy Industry yang berpengkalan di Tokyo. Ianya direka oleh Wataru Yoshizaki dan Kogoro Kurata dan robot ini boleh dipandu secara manual dari kokpit atau menggunakan sebuah iPhone secara tambatan 3G. Wataru Yoshizaki dan Kogoro Kurata sudah membina Kuratas sejak tahun 2010 lagi dan dipertontonkan kepada orang ramai ketika Wondercon semalam.Robot ini mempunyai ketinggian 4 meter , lebar 3 meter dan berat 4500 kilogram! Sangat awesome. Now all we need is Aliens to test Kuratas weapon system!

Stress Lol - Janji Ditepati : Edisi Rakyat


Sudah ada parodi!

Lagu Janji Ditepati untuk Merdeka 55 muncul di Youtube hujung minggu lalu. Setakat ini video Youtube tersebut merima ribuan dislike dan komen yang ditinggalkan rakyat hampir 80% negatif. Dibawah ialah sebuah video parodi Janji Ditepati yang kami temui sabtu lalu. Mesej yang disampaikan lebih real dan ganas, Video ini menerima paling banyak reaksi positif dan likes. And setuju dengan pendapat Youtubers Malaysia yang lain?


Sunday, 29 July 2012

Serius : Cerita Sedih Yang Menyakitkan Kaki



Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas mereka bertiga pun bersiap untuk pulang ke rumah.

Setelah sampai dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya bekalan elektrik tiada dan lif tidak berfungsi.

si A : Macamana ni beb? Rumah kita kat atas sekali...

si B : Aduhhhh pening kepala, nak naik tangga larat ke..?

si C : Aku rasa baik kita naik tangga aje, kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik

si A : Aku ada satu idea, kita naik tangga sambil bercerita, tapi kita kena bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita lawak kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa, jadi biar kita serius bila bercerita.

Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60. si A mula bercerita.

Cool - Taman Mini One Piece Di Odaiba Jepun (17 Gambar)


AminStreSs(AS) tak baca manga atau nonton anime One Piece tapi kami diberitahu bahawa komik Lagenda Budak Getah adalah sangat famous di Malaysia dan Jepang. Lagenda Budak Getah dan Naruto ialah dua manga yang dibaca oleh orang ramai sekarang. AS dah stop baca manga selepas komik Vagabond Takehiko Inoue usai ceritanya.

Memandangkan komik Lagenda Budak Getah femes apa kata AS paparkan taman tema mininya di Odaiba Jepun. Taman tema mini mempunyai replica Puteri Shirahoshi berskala sebenar setinggi 50 kaki! Anda boleh main gelongsong di atas ekor puteri duyung ini. Selain itu anda boleh juga bergambar dengan patung skala sebenar Monkey De Luffy and Co. Taman Puteri Shirahoshi ini dibuka dari bulan ini hingga 14 September. Silalah ke Odaiba jika anda seorang peminat komik One Piece.

Saturday, 28 July 2012

Cute - Nozomi Sasaki Awek Iklan Gula-Gula Getah (16 Gambar)

Nozomi Sasaki ialah model comel yang berlakon di dalam iklan gula-gula getah WTF baru-baru ini. Beliau merupakan seorang model Gravure yang dilahirkan di Akita pada tahun 1988. Lagu aneh yang anda dengar di dalam iklan hari tu ialah Kamu tu Funyan. So there you go., Mystery solved. Sila enjoice kekawaiian Nozomi Sasaki. Pada sudut tertentu ada iras-iras Faezah Elai. Agree?



16 gambar  Nozomi Sasaki yang cute baca entry ni sepenuhnya.

Lagi Selebriti : Gwen Stacy Sudah Gemok (6 Gambar)

Bryce Dallas Howard, pelakon yang melakonkan watak Gwen Stacy di dalam francais Spiderman asal kini sudah gemok. Bryce menjadi gemok selepas melahirkan anak beliau Januari lalu. Sangat sadis melihat "Gwen" yang hot kini nampak seperti bebola daging IKEA.

Serius Ngeri : Mati Kemalangan Selepas Update Status Facebook

Jangan terlalu fanatik Facebook!



Taylor Sauer (18) ialah seorang pelajar Universiti Utah. Tahun lalu beliau meninggal dunia selepas kereta yang dipandunya mencium bontot lori pada kelajuan 130 kmj. Kemalangan ini mungkin boleh dielakkan sekiranya beliau tidak asyik mengupdate status Facebook beliau ketika memandu. Menurut laporan MSNBC, beberapa minit sebelum kemalangan beliau sempat menulis status Facebook yang berbunyi;

Kikuo Ibe : Bapa Jam Tangan G-Shock by Amin StreSs


Semasa kami masih bersekolah dahulu jam tangan yang paling legendary ialah Casio G-Shock. Semua orang yang merasakan diri mereka cool beans akan memakai jam tangan tahan lasak ini ke sekolah. Jam tangan ini sangatlah tahan lasak sehingga ada student yang menggunakannya untuk menjadi buku lima bila bergaduh diluar sekolah. Tidak seperti belat buckle besi besar gedabak, G-Shock tidak pernah diharamkan dan ianya menjadi senjata impromptu kegemaran budak pailang. Heh.. Pailang...... I haven't used that word since I was 15.

Tahukah anda jam tangan ini mula dijual pada tahun 1983. Model pertama yang dihasilkan Casio ialah DW-5000 dan semenjak itu lebih 50 000 000 utas jam tangan berjenama G-Shock telah terjual.


Individu yang bertanggungjawab menghasilkan jam ini ialah Kikuo Ibe. Menurut Kikuo G-Shock tercipta kerana beliau bosan dengan masalah jam milik beliau yang cepat rosak apabila terjatuh. Beliau yang pada ketika itu bekerja dengan Casio terus berfikir bagaimanakah cara untuk menghasilkan jam yang tahan lasak. Proses penyelidikan dan penghasilan G-Shock bermula pada tahun 1981 dan ianya diberi nama "Project Tough".



Pada awalnya Kikuo bercadang menggunakan binaan dalaman yang lebih tahan lasak daripada biasa didalam jam bagi memberikan ketahanan yang diperlukan. Tetapi dalam ujian awal dimana prototaip jam dijatuhkan pada ketinggian 10 meter jelas jalan penyelesaian ini tidak menhasilkan ketahanan yang memuaskan.

Penyelesaian terhadap masalah bagaimana menghasilkan jam tangan yang tahan lasak akhirnya dijumpai secara tidak sengaja. Beliau mendapat ilham apabila melihat bagaiman bebola getah mengajal selepas terjatuh. Prototaip dihasilkan dan ianya mampu memenuhi keperluan TRIPLE TEN yang dikehendakki Kikuo Ibe dan pasukan Project Tough. Apakah itu Triple Ten?

1. Tahan jatuh dari 10 meter
2. Tahan tekanan air sehingga 10 bar
3. Bateri yang tahan sehingga 10 tahun

Jualan G-Shock benar-benar melonjak pada dekad 90-an apabila remaja memerlukan jam yang sesuai dengan kegilaan mereka dalam aktiviti sukan lasak. Menurut Kikuo Ibe, pihak Casio langsung tidak menyangka G-Shock boleh menjadi popular kerana ianya sebenarnya dijual dan dihasilkan untuk sektor pembinaan bukan untuk pasaran remaja. Bagi memenuhi keperluan peminat G-Shcok dari golongan wanita pula Casio mengeluarkan Baby-G pada tahun 1991

Serius : Mengapa Orang Johor Sayang Sultan Mereka


#JohorDarulAwesome

Cerita plat number WWW 1 tempohari menjadi bualan rakyat Malaysia. Bekas MB Perak, Dato Nizar kini mendapat kritikan hebat dari anak Johor yang merasakan komentar beliau terhadap pembelian nombor bernilai lebih setengah juta itu adalah melampau. Jadi mengapa orang Johor sahaja yang marah? Apa sebab musababnya? Inilah jawapannya.

Memang dari dulu elaun kerajaan yang diberikan kepada Sultan Johor disalurkan kepada yayasan anak Johor. Tuanku Sultan Johor juga terkenal dikalangan rakyat dengan sifat memberikan peralatan kepada anggota keselamatan. Sebagai contoh Askar Timbalan Setia diberikan Hummer oleh Sultan untuk kegunaan mereka. Adalah a few things lagi. That is why Johorean amat sensitif bila Sultan mereka dikritis hebat.


Friday, 27 July 2012

Wanita Sebelum Selepas Pembedahan Ubah Jantina Lebih Hensem (8 Gambar)


Sex Change for the win!

Yvonne Buschbaum (32) ialah bekas atlit lompat bergalah wanita dari Jerman. Pada tahun 2008 beliau menjalani pembedahan merubah jantina beliau. Kini beliau dikenali dengan nama Balian Buschbaum. Nama Balian di ambil sempena nama Balian of Ibelin, watak lakonan Orlando Bloom di dalam filem Kingdom of Heaven. Rasanya Balian lebih hensem dari Orlando. Setuju?

Serius Pelik - Kemalangan Aneh, Toyota Vios Memanjat Tombok (5 Gambar)


Serius Pelik - Menurut info..Vios ni sebenarnya terbabaas dan spin lalu melambung naik atas tembok tu...bukan turun dari bukit tu...atas bukit tu ladang sawit...kejadian berlaku di jalan nitar - mersing, johor...pakcik Bedah (bukan nama sebenar) baju hitam tu yang bawa vios ni...


Siapa yang tinggal di Felda Nitar 1 @ 2 boleh bagi pencerahan jika mengetahui kejadian ini...

Lagi 4 gambar vios terbang baca entry ni sepenuhnya..

Kreatif - Logo Merdeka Alternatif Rekaan Rakyat Malaysia (18 Gambar)


Design Ditepati

Nampaknya ramai yang tidak puas hati dengan logo hari Merdeka Malaysia yang ke 55 tahun ini. Ramai, terutamanya yang mempunyai latar belakang rekaan grafik merasakan rekaan logo 1Malaysia Janji Ditepati terlalu hodoh dan kelihatan seperti direka oleh budak semester pertama tahun pertama pengajian. Oleh kerana itu sebuah lama Facebook bertajuk "1000 better logos for Malaysia's 55th Merdeka Day" dibuka dan di bawah ialah antara rekaan alternatif yang berjaya kami kutip

Serius Cool - Festival Pasangan Kembar Di Hungary (10 Gambar)


Twin!

Di Szigethalom, Hungary 21 Julai yang lalu telah diadakan festival kembar yang ke 13. Acara tahunan ini mengumpulkan kembar dari serata negara Hungary. Antara event yang diadakan ialah pertunjukan ratu kembar. Why? Coz twin beauties are better than one right? Definitely better than ratu rumah orang tua. hew hew! Enjoice!


Thursday, 26 July 2012

Serius Fakta - Kecederaan Seksxx Menarik Hari Ini (5 Gambar)


Obvious Not Safe For Ramadan

Seks......... Seks sangat best. Terutama jika isterimu sendat dan ketat. Hari -hari melekat. Tapi kalau terlalu ketat boleh menyebabkan kecederaan seks. Mari kita lihat beberapa kecederaan seks yang normal. Ingat ya ketika Ramadan jangan bersenggama pada siang hari. Kifarah dua bulan bro!


Wednesday, 25 July 2012

Cool - Pameran Potret 3D 15 Artis Di Hangzhou (10 Gambar)


Nice!

Sejak dua menjak ini lukisan ilusi optik 3D semakin mendapat perhatian. Oleh sebab itu sebuah pameran yang memaparkan lukisan Ilusi optik 3D diadakan di Hongzhou, Provinsi Zheijiang China. Pameran ini memaparkan lukisan yang dihasilkan secara ekslusif oleh 15 artis Korea Selatan dan dipamerkan di Hangzhou Peace International Exhibition and Conference Centre. Sangat nice!


Serius Pelik : Peristiwa Aneh Yang Berlaku Di Malaysia Hari Ini


Suatu perkara aneh telah mengejutkan umat Islam di sebuah negara yang diberi nama Malaysia yang telah berlaku kira-kira jam 8 hingga 10 malam tadi. Keanehan ini dijangka akan bertahan selama satu minggu atau dua minggu lagi.

"Saya terkejut!" kata seorang saksi memulakan ceritanya." Semalam, masjid ini, besar dan luas,"sambungnya. :Tiba-tiba sahaja malam ini, masjid ini menjadi sempit dan kecil, terutamanya menjelang waktu isyak tadi."

Tuesday, 24 July 2012

DATO SITI NURHALIZA Menangis Gambarnya Dengan Sipencabul Tersebar Meluas Di Internet

Jiwa Kesedihan Melanda Dato Siti Nurhaliza


Gempar! Buah Dada Dato Siti Nurhaliza DiRABA. Pengalaman Pahit ini sebenarnya sudah lama dirahsiakan oleh siti selepas berumah tangga kerana di kuathiri menjejaskan nama baik siti nurhaliza dan keluarga.

Bak kata pepatah " sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh jua ke tanah " hari ini barulah gambar buah dada siti nurhaliza di raba tersebar di internet!

Gambar sekarang Siti Nurhaliza sedang meluahkan perasannya kepada Suaminya Datuk K.

Sila Lihat Suspek Dibawah !

Stress Ngeri - Ferrari Melanggar Teksi Di Singapura : 3 Maut (14 Gambar Video)


Bakebabommmm...!!!
Ini mungkin berita slowpoke tetapi aku mesti post berita kejadian Sabtu yang lalu kerana footej dan gambar yang sangat mengerikan. Sebuah kereta Ferrari 599 GTO melanggar lampu isyarat merah sebelum merempuh sebuah teksi di Singapura. Tiga orang terbunuh iaitu pemandu Ferrari Ma Chi (31) warga China, pemandu teksi Cheng Teck Hock (52) dan penumpang teksi Shigemi Ito (20-an). Dua orang mangsa lagi iaitu penumpang Ferrari dan seorang penunggang motosikal cedera teruk tetapi dilaporkan stabil.

Kejadian berlaku di persimpangan Jalan Rochor dan Victoria pada jam 4 pagi. Impak dari kemalangan sangat kuat sehingga enjin teksi tercampak sejauh 30 meter! Kemalangan ini mengakibatkan kemarahan rakyat Singapura dan menaikkan sentimen anti pendatang China yang memang sudah lama terbuku. Sementara itu isteri pemandu Ferrari terkejut apabila mendengar berita kematian suami beliau dan mahu mengetahui siapakah wanita yang menjadi penumpang kereta Ferrari beliau. Oh tahukah anda Ferrari 599 GTO ialah sebuah kereta edisi terhap dengan hanya 599 buah dibina oleh syarikat pengeluar kereta dari Marinello Itali.

Condolences kepada keluarga mangsa dan diharap pemandu gila seperti Ma Chi tidak naik keutara dan memandu dengan bahaya seperti video dibawah.

Amaran : Video kemalangan mungkin terlalu grafik kepada mereka yang 2" dan belum akil baligh.


OMG : Berpantang Maut Sebelum Ajal (6 Gambar)


Banyak semayang?

Sekali lagi kita ke China untuk segmen berpantang maut sebelum ajal. Kali ini kita melihat bagaimana Dong Yinan, seorang pemandu lori yang terselamat dari maut walaupun trak yang dipandu beliau hampir jatuh kedalam gaung, Kejadian berlaku di pekan Xuanma , Provinsi Gansu. Dong Yinan sedang memandu trak yang kemudian melanggar tepi sebuah jambatan. Malang bagi Dong Yinan trak mula terbalik dan beliau tercampak keluar. Nasib beliau baik kerana kaki beliau tersepit diantara lori dan jambatan, Sementara menanti diselamtakan beliau berpaut pada badan lori selama 3 jam! Gila sadis. Menurut laporan media China, Dong Yinan kini dirawat di hospital kerana hanya patah kaki. Lucky guy. Mesti banyak semayang punya olang!


10 Undang-Undang Aneh Dari Seluruh Dunia


Ini semua undang-undang manusia!

Di dunia ini terdapat pelbagai undang-undang yang aneh. Sebagai contoh di Malaysia memberi seks oral walaupun kepada isteri/suami adalah salah disisi undang-undang. No seriously jika anda melakukannya anda boleh didenda. Maka janganlah seks oral. Lakukan seks di dalam tabii sahaja ok? Mari lihat 10 undang-undang aneh lain dari serata dunia.

Stress Cute - Kristen Stewart : Mia Bella Bella (7 Gambar)

Aku bukan peminat Kristen Stewart kerana lakonan beliau sangat kaku tapi you have to admit dalam gambar di bawah pelakon Twilight ini kelihatan sangat cute. Gambar di bawah diambil ketika tayangan perdana filem Cosmopolis, lakonan teman lelaki beliau Robert Pattinson. Cute dress Kristen!

Fakta - Mengenai Kahwin Cerai Selebriti Barat


Aneh + Pelik = ?

Baru-baru ini dunia gempar dengan penceraian Tom Cruise dan Katie Holmes. Penceraian antara seleb bukanlah news item tetapi apa yang terjadi selepas penceraian itulah yang menjadi tajuk berita. Katie menceraikan Tom kerana kegilaan Tom dengan kultus Scientology. Beliau dikatakan mahu mengindokrinasikan Suri Cruise dengan agama aneh ini tetapi Katie merasakan ianya tidak sesuai. Kerana mahu menyelamatkan anak beliau dari kultus Scientology, Katie mahu bercerai dan mendapat hak penjagaan 100% anak mereka. Bagaimana pula dengan kisah penceraian dan perkahwinan seleb lain di barat? Mari baca beberapa fakta menarik.


Monday, 23 July 2012

Stress Cool - Karya Seni Aly Fell Yang Menarik (10 Gambar)


Cool artwork, hot babes!

Alistair Fell ialah seorang artis digital yang berasal dari Manchester England. Dibawah ialah hasil seni digital beliau yang cool dan hot

Oh Mai ! Bila Budak 16 Dan 14 Tahun Menikah Di Pahang


Oh mai!

Rasanya video ini akan menjadi viral. Dua orang remaja berumur 16 dan 14 tahun bernikah dan dilaporkan berlaku di Pahang. Personally good luck to these kids pasa damn son marriage is not easy even for adults like me. Harap budak-budak ini banyakkan sabar pasal menikah pada usia yang pada pendapat kami terlalu muda. Good luck kids!



StreSs Gila - Duit Baru Malaysia Tiru Duit Neraka


LULZ!

Damn!......... Nampaknya duit negara kita rekaanya sama macam rekaan duit neraka. Senang cakap copy paste muahahaha...


Edisi Sadis - Jika Manusia Menjadi Haiwan Makmal (10 Gambar)


Setiap tahun puluhan ribu haiwan menjadi radas didalam makmal seluruh dunia. Haiwan sepertio tikus, monyet rhesus dan anjing digunakan untuk menguji ubat dan kosmetik sebelum boleh digunakan oleh manusia seperti kita. Pihak Human Society International semalam melakukan sesuatu yang agak sadis bagi menarik perhatian ramai tentang kekejaman terhadap haiwan atas nama sains. Seorang artis bernama Jacqueline Traide, diperlakukan seperti haiwan makmal di tengah ibu kota London selama 10 jam. Sepanjang tempoh "eksperimen" , orang ramai boleh melihat sendiri bagaiman kejamnya eksperimen makmal jika manusia digunakan bukannya haiwan

Personally I understand what they are trying to do tetapi pro lebih banyak dari kontra dalam penggunaan haiwan untuk kajian sains. Adakah anda bersetuju ujian menggunakan haiwan diharamkan?


Sunday, 22 July 2012

OMG : Akibat Bagi Suami Makan Darah Haid Dan Air Mani [Kisah Benar]



Lama benar saya tidak berjumpa dengan Ariffin. Rasanya sudah lebih Tujuh tahun sejak kawan lama saya itu di arahkan mengajar di Johor. Kerana itulah, apabila dia datang ke pejabat saya pagi itu, saya Merasa terlalu seronok.

“Eh, makin kurus nampak. Diet ke?” kata saya setelah mempersilakannya Duduk.

“Tak adalah. biasa la cikgu, kan sekarang ni macam-macam kerja. Kurikulumlah, kokurikulumlah, sukanlah. badan gemuk pun boleh jadi Tinggal tulang,” balas Arifin.

“Tengok ni ustaz, baju pun dah menggelebeh. Seluar pun longgar,” Tambah Arifin sambil menarik lengan baju untuk menunjukkan betapa Kurusnya dia dan besarnya baju yang di pakai.

Apa Hukum Suami Menjilat Kemaluan Isteri Anda?


Menjilat kemaluan isteri adalah perkara yang jarang dibincangkan secara terbuka kerana masyarakat kita sangat sensitif dan pemalu. Jika dibuat kajian 98 peratus pasangan suami isteri melakukan "oral sex" ini. Jika ini membahagiakan pasangan suami isteri dalam menikmati perhubungan seks. Sila baca posting ini. Apakah hukumnya menjilat kemaluan isteri anda?

Stress Cute - Megan Fox Sudah Mengandung (8 Gambar)

CONGRAAATEEEESSSSSS

Wow akhirnya Megan Musang (26) mengaku beliau sudah mengandung. Selama ini beliau tidak mahu memberi komen mungkin kerana beliau sedar trimester pertama macam-macam boleh jadi. Tahniah buah beliau dan suaminya Brian Austin Green. Baguslah anak dalam nikah. Dekat Malaysia ada anak luar nikah tak ngaku lepas tu cakap anak angkat sebelum larikan diri ke Bali. Hew hew


6 lagi gambar Megan Fox mengandung baca entry ini sepenuhnya..

StreSs Laa Wei! Amaran Kebersihan Tandas Di Sebuah Masjid


Bersih itu bagus!

Tapi mencoteng tandas tu yang kureng bagus skit. Notis amaran kebersihan tandas Masjid Al Faizin  , Kepong semalam masa solat Tarawikh. #LULZ


Gigi Selebriti Hollywood Sebelum Dan Selepas Veneer (16 Gambar)

Apa kamu ingat selebriti luar negara gigi mereka sempurna sehak azali? Penipuan semata-mata! Hanya artis Malaysia yang bergigi semula jadi, ahaks..... Jika ada perubahan ia adalah kerana berkat mengamalkan ambil air wudu setiap hari....


Oh! Senyum : Berpantang Maut Sebelum Ajal (Video)

FUUUUUUUUUUUUUU.............!!!

Inches........ dan reaksi cool tahap ninja oleh makcik dari Zhejiang dibawah. Ajal belum tiba!

Amin StreSs - Selamat Berpuasa Semua!

Puasa Yo!



Pak Gad Malaysia Memang Tak Boleh Diharap? (Video)

Pengawal keselamatan siapa?

Video reaksi pak gad sebuah pangsapuri di Kelana Jaya. Boleh je dia tengok. So what is the point of having a "security guard" again?

WTF : Budaya Memakan Sampah (12 Gambar)


Freegans ialah sebuah pergerakan dimana seseorang individu akan menggeledah sampah yang dibuang oleh orang remai untuk mencari sumber makanan. Freegans percaya bahawa penduduk negara dunia mau terlalu banyak membazir. Makanan yang masih elok dimakan dibuang dalam jumlah yang banyak dan sebenarnya boleh diberikan kepada mereka yang lebih memerlukan. Ia juga satu bentuk protes terhadap budaya konsumerisma dan kapitalisme yang semakin teruk. Di bawah ialah gambar golongan Freegans yang dari Vancouver Kanada. Mari lihat bagaimana mereka menggeledah tong sampah supermarket bagi mencari sumber makanan percuma mereka.

On a side note ini mengingatkan aku kepada satu episod remaja pada akhir 90-an dahulu. Ada golongan yang dikatakan punk anti establisma di Kedah menggeledah tong sampah KFC pada waktu malam untuk makan free. Golongan punk Meleis ini juga percaya bahaya dunia terlaku komersil dan tindakan memakan bahan makanan yang dibuang ialah salah satu cara mereka memprotes dunia yang dikuasai golongan kapitalis. Nampaknya golongan punk "sampah masyarakat" di Kedah lebih prihatin dengan masalah pembaziran 20 tahun yanng lalu!

Saturday, 21 July 2012

Oh! Pantung Berusia 200,000 Tahun Ditemui Di Bulan? (4 Gambar)


Sebuah catatan daripada saitis baru sahaja membuktikan bahawa permukaan  Bulan pada suatu ketika pernah dihuni dengan kehidupan asing. Hal itu telah dibuktikan berdasarkan penemuan sebuah arca bersaiz 10 inci di permukaan Bulan.

Pakar geologi, Dr.Morris Charles menceritakan bahawa batu aneh tersebuh telah dibawa ke makmal penyelidikan NASA sejurus selepas kepulangan ekspedisi Apollo 11 pada tahun 1969. Dr.Charles merupakan salam seorang penyelidik NASA yang telah bekerja selama 23 tahun sebelum akhirnya mengambil keputusan untuk mengundurkan diri. Walaubagaimanapun, dia masih tetap menjaga hubungan dengan pihak tempat dia bekerja dahulu.

Super Cool - Mansory Lamborghini Aventador LP700-4 (10 Gambar)

Hoho.. anda mampu membeli Lamborghini Aventador LP700-4 tetapi bosan kerana rakan kerabat lain juga mempunyai kereta yang sama? Apa yang boleh anda lakukan untuk kelihatan lebih unik? Apa kata beli Mansory Lamborghini Aventador LP700-4. Ianya Lambo Aventador yang diberikan pimping melampau kemasan gentian karbon. Bahagian depan, belakang, dan dalaman kereta ini diletakkan bodykit custom made. Selain daripada itu enjin Mansory Aventador ini juga diubah suai bagi memebrikan 743 kuasa kuda dan kelanjuan maksimum 356 kmh! Vroom!

Video : Teknik Mencuri Di Stesen Minyak Malaysia Sekarang

Berhati-hati ketika mengisi minyak. Nampaknya teknik mencuri semakin berani dan selamba. Jangan jadikan diri anda mangsa rompakan ketika di stesen minyak

Selebriti Cute - Selena Gomez (6 Gambar)


Lagi 4 keping gambar Selena Gomez  dengan membaca entri ini sepenuhnya

Tak Leh Senyum - Wajah Wanita Selepas Pembedahan Pembuangan Tumor Gergasi (7 Gambar)


Syukur

Li Hongfang (40) ialah seorang wanita malang yang berasal dari Xi'an China. Selama sedekad beliau mereka kerana mengidap penyakit Chordoma yang mengakibatkan muka beliau membengkak. Pada muka beliau doktor menemui 70 tumor yang membuatkan beliau kelihatan seperti Forever Alone Guy versi dunia sebenar. Li Hongfang menyedari terdapat bonjolan pada muka beliau pada tahun 2001. Pada awalnya beliau mengingatkan ianya hanya gigitan serangga. Namun pada tahun 2005 bonjolan tersebut menjadi semakin besar dan akhirnya kepala beliau membengkak pada kadar tidak normal. Kerana kemiskinan beliau terpaksa menahan sakit dan membiarkan sahaja tumor semakin membesar.

Nasib beliau baik apabila cerita penyakit aneh beliau ini menerima liputan media dunia. Doktor di hospital kerajaan di Xi'an bersetuju melakukan pembedahan pembuangan tumor yang bernilai GBP 60 000 (RM 296 000) keatas beliau secara percuma. Diharap Li Hongfang dapat kembali hidup seperti insan normal. Kasihan!



Lagi 5 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya

Cool : Set Catur Street Fighter (6 Gambar)

Sempena menyambut ulang tahun ke 25 Street Fighter, CAPCOM akan menjual set catur edisi terhad Street Fighter. Buah-buah catur yang biasa digantikan dengan watak dari permainan komputer yang popular ini. Harag sebuah set ini ialah USD 400. Khas untuk peminat Street Fighter yang mahukan permainan yang lebih mnguji minda dari menekan butang pada kontroller PS3 mereka. That or you want an excuse to fondle Queen Chun Li.


Lagi 4 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya

Friday, 20 July 2012

Serius! SKMM Tingkatkan Sekatan Keatas Laman Sesawang Lucah Sempena Ramadan


Pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia mengesahkan laman-laman lucah pula akan disekat di Malaysia mulai esok. Sekatan terbaru ini adalah sempena menghormati bulan Ramadan yang mulia. Seperti sekatan sebelum ini, sekatan akan dilakukan berdasarkan alamat IP bagi memastikan pintasan menggunakan DNS tidak boleh dilakukan.

Ketua bahagian potong-memotong ,halang-menghalang dan sensor-menyensor SKMM Dato Paduka Muhammad Ismail Damanhuri berkata, sekatan terhadap laman lucah ini hanya akan kekal sepanjang bulan puasa sahaja. Pihak kami sempat mendapatkan komen dari Dato Paduka Muhammad Ismail ketika program bual-bicara SKMM bersama rakan-rakan saiber di Putrajaya sebentar tadi.


“Pihak kami tahu laman mana yang paling banyak dilayari untuk mencari barang baik. Bedasarkan ranking yang ada kami menyekat hampir 2000 laman sesawang lucah paling popular di Malaysia. Kami juga tahu pengguna internet Malaysia celik IT maka kami sekat alamat IP-nya terus. Anggaplah apa yang dilakukan SKMM ini sebagai petanda untuk kurangkan membuat onar dibulan mulia. Jika sekatan tahun ini mendapat timbal balas positif tahun hadapan program sekatan akan diperkembangkan dengan menghalang laman gossip artis pula yang kandungannya lebih fitnah dari fakta. Sebagai orang Islam, membaca bahan sampah sebegini juga tidak elok di bulan Ramadan”

Serius Ngeri - Cubaan Bunuh Diri Di China Berakhir Tragis (7 Gambar)


Sadis

Selalunya bila ada orang mahu membunuh diri pihak polis akan menghantar negotiator untuk memujuk mereka supaya tidak menDARWINkan diri mereka. Di Changhsa seorang lelaki yang hanya dikenalai sebanagi Chen (41) mengungut untuk membunuh diri. Menurut laporan media China, Chen nekad membunuh diri kerana tidak puas hati dengan pampasan yang diterima akibat sebuah kemalangan. Pasal tak puas hati pampasanpun sanggup nak bunuh diri. Beliau terus ke sebuah jambatan dan mahu melompat. Orang ramai segera menalefon polis dan selama empat jam pihak polis cuba memujuk beliau untuk turun dengan selamat. Malangnya dalam kes ini tiada happy ending,. Walaupun puas dipujuk Chen akhirnya melompat dan meninggal dunia walalupun diberikan bantuan kecemasan. Pihak netizen China marah dengan pihak polis kerana tidak menyediakan beg udara selama 4 jam mereka memujuk Chen. Pihak polis juga dipersalahkan kerana dikatakan tidak serius dalam cubaan memujuk lelaki ini. Me? Personally I don't think you can blame the police here.

Protip kepada anda semua.Jika mahu bunuh diri just fucking jump. Tak payah buat drama swasta selama berjam-jam dan mengakibatkan kesesakan lalulintas. Protip no 2 ialah kalau nak bunuh diri at least make the reason logical. Kalau setakat tak puas hati pampasan akibat kemalangan buat apa? Pointless! Oh protip terakhir, Kalau nak bunuh diri sila ke Belgium. At least di Belgium organ anda boleh didermakan kepada orang yang masih hidup dan memerlukan organ yang anda tak mahu. In the end everybody win.

In B4 sila terjun KBMall (Kelantan) jika u all masih ingat tragedi bunuh dulu.

Thursday, 19 July 2012

Sekitar Himpunan Remaja Di Kazakhstan (15 Gambar)


Filem Borat memberikan imej buruk terhadap negara Kazakhstan. Kita merasakan Kazakhstan sebuah negara podunk dunia ketiga yang sangat mundur. Adakah ini benar? Adakah kesemua warganya kelihatan seperti gipsi kampung pisang?

Dibawah ialah gambar himpunan belia di Astana Kazakhstan. Remaja ini berkumpul bagi melobi Kazakhstan menjadi tuan rumah World Expo 2017. Sungguh berkobar-kobar remaja Kazakh memeriahkan acara ini. So what do you think? Adakah rupa aweks dan balaks Kazakh serupa dengan apa yang dipaparkan di dalam filem Borat? Lihatlah sendiri.

Kami merasakan crowd di Astana lebih world dan nice dari crowd Hari Belia Negara dan Pelancaran Yayasan Sukarelawan Siswa combined! #FACT

Stress Serius! Gaya Rambut Yang Membezakan Status Perkahwinan Di Korea Utara (7 Gambar)



Kementerian Persatuan Korea Utara hari ini telah mendedahkan gaya rambut yang ditawarkan kepada kaum wanita Korea Utara blog post terkini di laman webnya.

Siri gambar ini menunjukkan keindahan peranan dan gaya penampilan peribadi dalam kehidupan wanita Korea Utara dengan menonjolkan perbezaan gaya rambut untuk wanita yang belum berkahwin dan wanita yang sudah berkahwin.

Selain itu, wanita Korea Utara juga akan mengenakan gaya rambut yang berbeza itu apabila mengenakan pakaian tradisional masyarakat Korea Utara iaitu Choson berbanding apabila mereka mengenakan pakaian ala-Barat.

Dengan pakaian tradisional, wanita Korea Utara akan memilih untuk mempunyai gaya rambut yang lurus dan updo, manakala dengan pakaian ala-Barat, mereka akan mempergayakan dengan gaya rambut yang mengerbang, kerinting serta pelbagai gaya yang lain.

Golongan wanita yang belum berkahwin akan memakai jalinan pita pada rambut mereka atau memisahkan rambut kepada 2 bahagian dan mengikatnya seperti tocang.

Malah, terdapat satu pertandingan kecantikan untuk mengiktirah salon kecantikkan terbaik di Pyongyang.

Cool : Bakteria Berusia 500 Juta Tahun Dihidupkan Semula Oleh Saintis (4 Gambar)



Sejenis bakteria yang berusia 500 juta tahun telah dibawa balik ke dalam sebuah makmal di Georgia Tech untuk dihidupkan semula. Gen daripada bakteria 'kuno' ini kemudiannya telah digabungkan ke dalam sejenis bakteria moden masa kini iaitu E. Coli.

Siapa Blogger Amin StreSs ? (11 Gambar)

Di Blog AminStreSs kami menggunakan setup 2 monitor di bilik (Tempat untuk luahkan Stress dengan komputer) . Kenapa? Supaya mudah melakukan kerja sambil layan 3GP. Tetapi desktop kami tidak sebagus desktop penggila komputer sebenar di bawah. Seriously..... jealous! Bagaimana pula dengan anda? Sebenarnya kalau nak blogging dan menggunakan hanya laptop amatlah tidak orgasmik. Jadi sekiranya anda mahu menjadi blogger serius dan mendapat projek kerajaan silalah mempunyai desktop yang awesome.

OMG : Bila Ferrari 612 Kemalangan Di Russia (8 Gambar)


Bye..bye..duit

Sebuah Ferrari 612 Scaglietti kemalangan di Moscow, Russia dan terbelah menjadi dua. Good news keempat-empat penumpang terselamat. Bad news kereta ini mati selama-lamanya.

Cool : Ash Tray Untuk Perokok Tegar (5 Gambar)

Inilah ashtray untuk perokok sebenar yang dihasilkan oleh Burak Kaynak. When you think about it, it makes sense. Genius!

Drag Queen - Sebelum Dan Selepas Solekkan (12 Gambar)

Di bawah ialah beberapa gambar potret Drag Queen yang diambil oleh Leland Bobbe untuk projek fotografi beliau "Half Drag". Tujuan projek seni ini ialah untuk melihat perbezaan wajah seorang drag queen sebelum dan selepas menggunakan solekan. Interesting. Some are good enough to be traps!


Isteri Diceraikan Kerana Haid Tanpa Henti (Gambar)


Di Zaka, Nigeria seorang lelaki dilaporkan menceraikan isteri beliau kerana datang haid tanpa henti sebelum cuba membunh jandanya itu. Lazarus Mutyoro (32) menceraikan isteri beliau Chipo Mapurengwe (19) kerana tidak dapat melakukan seks setelah beberapa lama. Lazarus kemudian menuduh ibu saudara Chipo, Jesa Ganure (46) menggunakan sihir untuk memperpanjangkan tempoh haid bekas isterinya. Lazarus kemudian cuba membunuh Chipo dan Jesa dengan mencurahkan 10 liter minyak keatas pondok yang diduduki mereka. Cubaan Lazarus gagal apabila kedua-dua orang wanita ini sempat melarikan diri dari pondok yang marak dimamah api. Walaubagaimanapun mereka berdua kini di hospital kerana melecur teruk.

Polis kemudian menjumpai nota dari Lazarus yang mengatakan beliau akan membunuh diri berhampiran pondok yang musnah dibakar beliau. Pihak polis Zaka kini meminta orang ramai supaya tampil kehadapan untuk memberikan maklumat dimana Lazarus melarikan diri.

Macam-macam alasan diberikan untuk bercerai. Alasan bercerai kerana isteri tak henti-henti datang haid dengan menggunakan sihir hari ini is probably kali pertama dalam sejarah dunia. Mungkin apa yang kita baca hari ini bunyinya bodoh tetapi ianya just as bodoh as kes isteri dijatuhi talak 1000 kerana lambat memberikan susu kepada anak yang menangis pada waktu malam. Kami difahamkan kes ini pernah berlaku di Sabah. Terkini seorang suami menceraikan isteri kerana terlalu taksub dengan parti politik yang disokongnya. Kalau baca berita si suami seorang penyokong parti Muslamic Raygun dipersalahkan tetapi di Facebook lain pula ceritanya kerana si isteri dikatakan nusyuz tak mahu dengar cakap suami beberapa kali walaupun sudah ditegur. Siapakah yang harus dipersalahkan jika berlaku perpisahan? Sebagai seorang suami the whole idea of bercerai itu sangat menakutkan kerana di Malaysia memang bila bercerai suamilah yang akan menerima cemuhan hebat dari orang ramai. Lelakilah salah semuanya.

In an age where sexual equality is often bandied about and women's group fighting for parity in society, isn't it about time we cut some slack to me penisfolks? I mean seriously why are men to be blamed over everything. Clash masa kapel lelaki kena bash. Cerai pun lelaki kena bash. What? Malaysian women are perfect and we men are the scumbag of the universe? Discuss

Amazing - Kubu Bawah Tanah Diubah Suai Menjadi Pub (12 Gambar)


Di Beijing sebuah kubu bawah tanah zaman perang dingin diubah menjadi sebuah pub. Kubu bawah tanah ini dahulunya digunakan oleh Lin Biao, salah seorang pemimpin tertinggi Parti Komunis China sehingga 1968. Pada tahun 1971 kapal terbang yang dinaiki beliau, isteri dan beberapa pengikut kuat beliau terhempas di Mongolia. Lin Biao pada ketika itu cuba melarikan diri dari China setelah komplot mahu membunuh Chairman Mao dan merampas kuasa beliau gagal. Menurut laporan rasmi China pesawat yang dinaiki Lin Biao kehabisan minyak dalam perjalanan ke Moscow sebelum terhempas. Terdapat juga teori yang mengatakan sebenarnya pesawat ini ditembak jatuh oleh pesawat pejuang China sebelum Lin Biao dapat melarikan diri. Selain daripada itu terdapat juga teori yang mengatakan Lin Biao cuba menjatuhkan Mao sebelum menggabungkan China dan Taiwan menjadi sebuah negara demokrasi. Ini adalah kerana semasa mudah Lin Biao mempunyai hubungan rapat dengan Chiang Kai Shek.

Pub bawah tanah ini diubah suai lengkap dengan replika bahagian depan pesawat yang terhempas ketika percubaan melarikan diri Lin Biao. Perabutnya pula dibuat menggunakan kelongsong peluru artileri lama. Hiasan dalamannya juga bertemakan tentera dan kemegahan tentera komunis China.

Seems like a fun place. Kalau tak mampu ke Beijing silalah ke Muzium Perang Pulau Pinang. Not a bad place also dan ada kubu bawah tanah yang just as cool as the pics below

Kaki Stress !

Copyright @ 2013 AminStress - Stress Beb!. Designed by Templateism | Love for The Globe Press