Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

You can also receive Free Email Updates:

Announcement:

This is a Testing Annocement. I don't have Much to Say. This is a Place for a Short Product Annocement

Friday, 20 July 2012

Serius! SKMM Tingkatkan Sekatan Keatas Laman Sesawang Lucah Sempena Ramadan


Pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia mengesahkan laman-laman lucah pula akan disekat di Malaysia mulai esok. Sekatan terbaru ini adalah sempena menghormati bulan Ramadan yang mulia. Seperti sekatan sebelum ini, sekatan akan dilakukan berdasarkan alamat IP bagi memastikan pintasan menggunakan DNS tidak boleh dilakukan.

Ketua bahagian potong-memotong ,halang-menghalang dan sensor-menyensor SKMM Dato Paduka Muhammad Ismail Damanhuri berkata, sekatan terhadap laman lucah ini hanya akan kekal sepanjang bulan puasa sahaja. Pihak kami sempat mendapatkan komen dari Dato Paduka Muhammad Ismail ketika program bual-bicara SKMM bersama rakan-rakan saiber di Putrajaya sebentar tadi.


“Pihak kami tahu laman mana yang paling banyak dilayari untuk mencari barang baik. Bedasarkan ranking yang ada kami menyekat hampir 2000 laman sesawang lucah paling popular di Malaysia. Kami juga tahu pengguna internet Malaysia celik IT maka kami sekat alamat IP-nya terus. Anggaplah apa yang dilakukan SKMM ini sebagai petanda untuk kurangkan membuat onar dibulan mulia. Jika sekatan tahun ini mendapat timbal balas positif tahun hadapan program sekatan akan diperkembangkan dengan menghalang laman gossip artis pula yang kandungannya lebih fitnah dari fakta. Sebagai orang Islam, membaca bahan sampah sebegini juga tidak elok di bulan Ramadan”Sekatan terbaru ini sudah pasti membuatkan pengguna internet di Malaysia berang. Seorang pengguna Twitter yang menggunakan nama panggilan @LubukTupah87 menulis;

“Hak asasi saya sebagai lelaki bernafsu tidak songsang sudah dicabuli sekali lagi. Tidak kasihankan kepada manusia bersendirian selamanya seperti saya?”. 

Buat masa ini pihak Anonymous masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan sama ada mereka akan sekali lagi menggodam laman sesawang milik kerajaan sebagai tanda protes.Share it Please

KA!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

1 comments:

  1. Gune proxy ble bypass sekatan bro hehehehe :))

    ReplyDelete

Kaki Stress !

Copyright @ 2013 AminStress - Stress Beb!. Designed by Templateism | Love for The Globe Press